Steg i tron 4

 
 
Men Jesus som hörde deras ord sade till föreståndaren:
"Var inte rädd, tro bara."
Mark 5:36
Att tro på Gud och det Han har gjort för vår skull i och genom Jesus Kristus är lika lätt som oerhört svårtspcifika:
Så länge man inte har fått, eller tagit emot den specifika Kallelsen som Herren Kallar oss till, och så länge vi är nöjda med vår tillvaro, eller så länge vårt liv fungerar under vår kontroll, så är det lätt att tro på Den Treenige Guden som älskar alla människor och har gett oss sig själv som gåva.
Men så fort vi har tagit emot den personliga och specifika Kallelsen som Herren Kallar oss till i vårt liv, så börjar den långa och ofta smärtsamma vägen att vandra med Herren Jesus Kristus och lägga ner bit för bit av vår köttsliga person, vår trygga tillvaro och välbekanta vanor, tills vi har släppt taget om "vårt köttsliga liv" och börjar överlämna oss själva till Gud.
Jesus säger även idag och även till dig och mig samma ord som han sa till Jairos som led för sin sjuka (och sedan, döda) dotters skull: var inte rädd, tro bara! Eftersom han har lovat oss att Han är med oss alla dagar. Matt 28:20.
Och för att vi ska tro måste vi läsa/höra Ordet, gå på Gudstjänst, samtala med, bedja och hålla oss nära Herren och handla på Ordet. genom dessa handlingar lär vi känna Herren och vad Gud har gjort för oss.
Och detta ska vi göra oavlåtligt. Oavsett motstridiga känslor och tankar måste vi snabbt och bestämt påminna oss om vem Herren är och vad Han har gjort för oss.
 
Och vad eller hur mycket vi tror, beror på om vi tar till oss Ordet och vakar över det tills det ger oss liv och förvandlar oss, eller om vi bara hör ordet och släpper det så fort våra sinnen utsätts för nya impulser.
 
 
Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0