Steg i Tron

Tron på Gud är Hans egen gåva till oss människor. När vi väl har tagit emot den gåvan och börjar bygga vidare på vår relation till Gud, så händer det saker och ting med oss, i vårt liv och med vår person; vi börjar ta trossteg.
Det kan ta olika lång tid att tro på Gud och på att det vi ber Honom om är sant för oss, beroende på om vi tar Gud och vår tro på allvar eller om vi bara tror på och ber till Gud när vi vill, har lust eller behöver det.
 
Fram till den tiden då vi tror på vår bön och vårt samtal med Gud så får vi vandra med Gud genom Sonen och Anden, men så fort vi har tagit vår tro på Gud, vår bön och samtal med Honom på allvar så händer det att vi inser att vår tro på Gud och vår bön och samtal med Honom är redan sant och verkligt för oss, först i vår Själ, sedan i vår person och därefter i vårt liv. För vi börjar handla allt mera så som vi tror, bett och samtalat med Den Treenige Guden i alla år.
Detta steg i trons väg är ett resultat av att vi har tagit emot Guds Ande och följer/lyder Guds vilja i vårt liv. Amen.
 
 
22Jesus sade till dem: ”Ni skall tro på Gud.  23Sannerligen, om någon säger till berget här: Upp och kasta dig i havet! och inte tvivlar i sitt hjärta utan tror att det skall gå som han säger, då blir det så.  24Därför säger jag er: tro att ni skall få allt det ni ber om i er bön, då blir det så.  25Och när ni ställer er och ber, skall ni förlåta dem som ni har något otalt med. Då skall också er fader i himlen förlåta er era överträdelser.”
Mark 11:23-25
 
Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0