Den Heliga Anden

Den kristna tron är en personlig tro och personlig relation till Den Treenige Guden, men ingen privat angelägenhet, utan samtidigt är den kristna tron Kyrkans tro i Församlingen. Var och en av oss tror på Gud och har en personlig relation till Gud och samtidigt tror vi som Kyrkan tror och vi ingår i Guds Församling för att var och en och tillsammans bygga vidare i Kristi Kyrka.
 
5Och hoppet sviker oss inte, ty Guds kärlek har ingjutits i våra hjärtan genom att han har gett oss den heliga anden.
Rom 5:5
 
Hur kan vi möta, ta emot och leva vårt liv tillsammans med Guds Helige Ande?
Utan Den Heliga Anden kan vi inte ta ett enda steg mot Guds byggnadsplats.
Gud låter Sin Helige Ande falla över människor där de är i lydnad för Gud. Apostlarna var ju samlade och väntade på att Herren skulle sända dem Hjälparen. De var församlade och i lydnad och bön förväntade de sig att herrens löfte var sanna. Läs mera om apostlarnas mottagande av Den Heliga Anden i  Apg 2.
Den Heliga  Anden är en levande person i Gudomen och talar och handlar på ett konkret och verkligt sätt, men bara vi vill lyssna och lyda Andens ingivelser. Guds Heliga Ande kan inte falla på olydnad.
 
Där människorförsamlas på en viss plats av lydnad  så låter Gud Sin Ande falla över oss. Den Heliga Ande kommer över oss när vi överlåter oss och vårt liv i Guds händer, när vi vill och ber Gud om att bli berörda och uppfylla oss.Den Heliga Ande kommer när vi längtar efter att få "hitta" Herren, när vi söker Guds ansikte och vill vara där med hela vårt väsen. Den Heliga Ande är alltid redo att falla över var och en av oss som är redo att villja ta emot Anden, lika mycket är Den Heliga Ande redo att falla över hela Församlingen och uppfylla en hel gemenskap som lever i förväntan på uppfyllelse av Guds Ande. Den Heliga Anden kommer dit där det finns förkrossade hjärtan som längar efter att möta Gud i sina liv och vill låta sig förvandlas av Guds kraft.
 
 
15Se alltså noga upp med hur ni lever, inte som ovisa människor utan som visa.  16Ta väl vara på den tid som är kvar, ty dagarna är onda.  17Var därför aldrig oförståndiga, utan sök förstå vad som är Herrens vilja.  18Berusa er inte med vin, där börjar lastbarheten, utan låt er uppfyllas av ande  19och tala till varandra med psalmer och hymner och andlig sång. Sjung och spela för Herren av hela ert hjärta,  20och tacka alltid vår Gud och fader för allt i vår herre Jesu Kristi namn.
Ef 5:15-20
 
 
Den Heliga Anden uppfyller oss med kraft, kärlek, mod och glädje och hjälper oss att leva i vårt Heliga Kallelse, så att vi kan göra Guds vilja i vårt liv och i Församlingen och för världen. Den Heliga Anden uppfyller oss om och om igen med det liv som Gud vill ge oss, men då måste vi ständigt vara villiga att "tömma" oss på allt överflöd av det världsliga livet, så att Guds Ande kan komma och verka tillsammans med oss i Guds plan.
Det finns ett pris att betala för att få leva tillsammans med Guds Ande. Gud menar allvara när han kallar oss och vårt Kall är heligt och allvarligt, därför kan Gud inte bo i oss om inte vi menar allvar och gör plats åt Hans  Ande.
Ett liv tillsammans med Guds Heliga Ande är väldigt, intressant, glädjefyllt, fridfullt, gott och bra på alla sätt, den dagen vi bestämmer oss att vilja leva tillsammans med Guds Ande, här och nu.
Den Heliga Anden är evig och outsinlig källa som ständigt pekar mot Fadern och Sonen och vill inget hellre än att göra Gud mera känd i världen. Anden är större än alla Andegåvorna.
 
Viktoria.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0