Hon är den första kristna missionären!

 
 
Johannes Evangelisten skriver  om flera kvinnors väldigt  goda arbete i Guds plan. Den andra av dem är den Samariska kvinnan,vi kan läsa om hur Herren söker upp henne i Johannes kap. 4.
För oss är hon utan namn men för alltid överlevare. Hon var utlämnad och fullständigt ensam och av sin satds människor, grannar och andra, kvinnor som män, utfryst, hånad, hatad och skymfad.
   Herren upprättar henne och hon förvandlas under samtalets gång. Och hon skyndade sig till staden och missionerade i Herrens namn och fick en hel stad att vända sig till Herren!
Hon höll inte tyst om sitt möte med Herren. Inte heller lät hon fruktan för människorna i staden förlama och stoppa henne. Nej, hon hade mött sin Frälsare, Han upprättade henne och hon lät sig förvandlas i hjärta och sinne och accepterade Herren som sin Messias.
Den Samariska kvinnan förblev aldrig den samma, sitt gamla jag efter ett möte med Jesus Kristus. Herren söker dig, som ännu inte tar tagit emot Honom, som din Herre och Frälsare, för att upprätta dig och göra dig till sin samarbetspartner i Faderns plan på jorden.
 
 
 
Viktoria.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0