Kristna i världen

Apostlarna bad sällan Gud om att slippa jobbiga människor eller svåra situationer. De visste att i de svåra omständigheterna kom de närmare Herren. Det är likadant än idag; när vi möter jobbiga omständigheter så ber vi och samtalar ihärdigt med Herren och lär känna Honom lite mera och vi får " smaka" på Honom.
Läs gärna:
 
1 Petrusbrevet 2:9-10
9Men ni är ett utvalt släkte, kungar och präster, ett heligt folk, Guds eget folk som skall förkunna hans storverk. Han har kallat er från mörkret till sitt underbara ljus.  10Ni som förut inte var ett folk är nu Guds folk. Ni som förut inte fann barmhärtighet har nu funnit barmhärtighet.
 
När vi nu är ett utvalt släkte, kungar och präster och Guds heliga folk som har fått uppdraget av Herren  själv att förkunna Hans storverk i världen, så kan vi inte haka upp oss på förgängliga omständigheter och låta hindra oss att leva som kristna i världen.
 
och 1 Pet 2: 19-25
 
19Den som härdar ut i oförtjänta lidanden därför att han har Gud för ögonen, han gör något stort.  20Vad är det för berömvärt i att tåligt ta emot hugg och slag när ni har felat? Men om ni står ut med att misshandlas när ni har gjort rätt, då är det något stort i Guds ögon.  21Det är vad ni har kallats till, ty också Kristus led, för er skull, och gav er ett exempel för att ni skall följa i hans fotspår.  22Han begick inte någon synd, och svek fanns inte i hans mun.23Han svarade inte med skymford när han skymfades. Han svarade inte med hotelser när han fick lida. Han överlät sin sak åt honom som dömer rättvist.  24Våra synder bar han i sin egen kropp upp på träpålen, för att vi skulle dö bort från synden och leva för rättfärdigheten. Genom hans sår har ni blivit botade.  25Ni var som vilsegångna får, men nu har ni vänt tillbaka till era själars herde och vårdare.
 
 
Viktoria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0