Vi är kallade till ett Heligt Kall

Den kristna gemenskapen är inget individuellt  angelägenhet  utan är ett livsuppdrag för dig och för mig, som församling och som Kristi Kropp i hela världen. Herren inkluderar oss alla i att tro, lita och förtrösta på Den Treenige Guden.
Denna Kallese är helig och den gör anspråk på hela vårt liv och får oss att våga välja en viss livsstil och hjälper oss att leva i den. Den kommer från Gud själv och vill att vi omfamnar Korset. Denna Kallelse vill att vi omfamnar Kristi Kors.
 
 9Han har räddat oss och kallat oss med en helig kallelse, inte på grund av våra gärningar utan genom sitt beslut och sin nåd, som han skänkte oss i Kristus Jesus redan före tidens början.
2 Tim 1:9
 
Vad är vi Kallade till då i den Heliga Kallelse?
¤ Vi är Kallade att bli Kristus-lika.
Vi som församling ska bli lika Kristus. Det är var och ens ansvar och livsuppgift att sträva efter att lära känna Herren Jesus Kristus i Bibeln och längta att bli lik Honom, redan här och nu i vårt jordeliv.
¤ Vi är Kallde till tjänande.
Att tjäna Kristus i vårt liv och tillammasn i Kristi Kyrka på jorden. Att tjäna våra medmänniskor och särskild de som är i behov av hjälp.
¤ Vi är Kallade till tillbedjan och lydnad.
Vi är Kallade till att lyda Guds vilja i vårt liv och be för mänskligjheten. Bönen är den kontakt mellan människan och Gud och därför innehar böenen en Helig kraft som kan hela, läka och upprätta människor. Alla troende borde eftersträva att ha ett aktivt och levande böneliv. Bönen är vägen till en levande Guds relation.
 
¤ Vi är Kallade att vara barmhärtiga.
Vi som enskilda individer och som Församling är Kallade att vara barmhärtiga mot alla människor i och utanför Församlingen, alla de som lider och behöver möta medmänsklighet.
Samtidigt är vi Kallade, i vår bamhärtighet mot människor, att våga stå för vår Heliga Kallelse, att våga stå för vår tro på Jesus Kristus och all det som Han står för.
 
¤ Vi är Kallade att leva ett liv tillsammans med Guds Heliga Ande i  Glädje.
Guds Helige Ande är den person i Gudomen som har ställt sig till vårt förfågande för att hjälpa oss att leva vårt liv tillsammans med Honom.   Den Heliga Anden placerar Guds vilja i våra hjärtan och hjälper oss göra Guds Vilja i vårt liv. När vi omfamnar Korset, då kommer Den Helige Ande att vägleda oss i vårt liv och i Församlingen att göra Guds vilja. Vi lever då inte enbart för oss, kristna i Församlingen, utan även för att de som står utanför Kyrkan ska se och veta att ett liv tillsammans med Guds Heliga Ande är ett liv i frid och frihet och i glädje.
 
Det skall ske i de sista dagarna, säger Gud, att jag utgjuter min ande över alla människor. Era söner och döttrar skall profetera, era unga män skall se syner och era gamla män ha drömmar.18Ja, över mina tjänare och tjänarinnor skall jag i de dagarna utgjuta min ande, och de skall profetera. 
Apg 2:17-18
 
Guds Helige Ande längtar efter att få leva tillsammans med oss och i Församlingen. Det som vi längtar efter men inte klarar av att göra själva i Guds Rike, det kan Den Helige Ande göra tillsammans med oss och tillsammans med Församlingen. Vi måste längta efter att lev med Den Helige Ande för att kunna leva i Det Helga Kallet och bli heliga, så som Gud vill att vi ska vara. Det är Den Helige Anden som uppenbarar Guds Vilja för oss och Sonens verk på Korset. Utan Den Helige Anden kan vi ingenting göra av oss själva, men tillsamman med Guds Heliga Ande kan vi bli lika kristus i vårt liv och i Församlingen och  för världen.
Livet med Den Helige Ande lär oss att ära och upphöja Fadern och Sonen därför att Den hela tiden pekar på Fadern och Sonen. Den Helige Ande hjälper oss att älska Fadern och Sonen och människorna. Att leva våra liv tillsammans med Guds Helige Ande är att leva livet i glädje och älska våra fiender, inte dera onda handlingar, utan deras djuoaste önskan och längtan efter det liv som Gud vill att de borde leva.
Har du öppnat ditt hjärta till Guds Helige Ande? Längtar du efter att leva ditt liv tillsammans med Den Helige Ande?
Detta är Herrens löfte för oss som tror på Honom och längtar efter ett liv tillsammans med Den Helige Ande:
 
13Men när han kommer, sanningens ande, skall han vägleda er med hela sanningen; han skall inte tala av sig själv utan förkunna det han hör och låta er veta vad som kommer att ske.  14Han skall förhärliga mig, ty av mig skall han ta emot det han låter er veta.  15Allt vad Fadern har är mitt; därför säger jag att det är av mig han tar emot det han skall låta er veta.
Joh 16:13-15
 
Viktoria.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0